ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Začinske trave i ljekovite biljke

      Korištenje začinskih trava i ljekovitih bljaka u kuhinji pravo je kulinarsko umijeće jer izbor začina za pojedino jelo ovisi o načinu pripreme,o vrsti jela o prilozima uz to jelo te se ponekad može dogoditi da umjesto da se začinom obogati jelo ono upropasti.Ipak savjetujem vam da jednostavno isprobavate i igrate se okusima i mirisima.Otkriti ćete beskrajne kombinacije novih okusa i mirisa koje dosada niste mogli ni zamisliti i sigirno oduševiti svoje goste i ukućane.

Godinama sam isprobava pojedine recepte s divljim šparogama  dodavajući im razne začine i ljekovite biljke.Ponekad je začin preuzeo upotpunosti gorki,trpki i osvježavajući okus divlje šparoge ali najčešće sam ipak pogodila određeni začin.Moja divlja šparoga bila je u prvom planu a začin ili ljekovita biljčica vjerni pratilac.Uz divlju šparogu koristite:
-  peršin,kapare,krasuljicu,gorušicu,muškatni oraščić,meni posebno dragu majčinu dušicu i prilikom korištenja svježe rajčice u receptu - bosiljak.

Nema komentara:

Objavi komentar