utorak, 21. travnja 2015.

Recepti s divljim šparogama


Fritaja od divljih šparoga
je najpoznatije, ali ujedno mnogima najbolje jelo s divljim šparogama, a i sama priprema je veoma jednostavna:
Potrebno vam je za 4 osobe oko pola kilograma šparoga, 8jaja, ulja, soli i papra po želji. Šparoge razlomite, operite, stavite ih na ulje i laganu vatru te ih lagano prokuhajte na dvije žlice vode, zatim dodajte razmućena jaja, pričekati da se jelo skruti i toplo poslužiti.

Divlje šparoge s ječmom
Za divlje šparoge s ječmom vam je potrebno:
5 žlica mas.ulja
1 češanj češnjaka
1 luk
500 Gr. očišćenih šparoga
Ječma po izboru i guštu (1 veća šalica )
bosiljak
Peršin
Sol i papar po izboru
Temeljac od prokuhanih tvrdih dijelova šparoga

Priprema: luk i češnjak dinstajte, dodajte šparoge i pirjajte dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte ječam koji ste prije prokuhali, dodajte bosiljak i zalijte temeljcem. Dvadesetak minuta kuhajte na laganoj vatri. Kada je skuhano pospite peršinom i ostavite 5min da počiva pokriveno poklopcem. Prije posluživanja pospite blagim sirom ne nikako parmezanom.
Ječam s divljim šparogama

Nema komentara:

Objavi komentar