Vjerujem da je većina vas šparogoljubaca već spremila divlju šparogu za zimnicu ali vi koji niste niste zakasnili jer ove godine a to se događa svakih par godona šparoga ima u izobilju.Kišno,vlažno vrijeme s intervalima blage topline pogoduju rastu šparoge pogotovo u primorskoj šumi i šikari,zato krenite i uberite ih ili ih jednostavno kupite.
Prilikom spremanja šparoga za zimnicu morate paziti da one budu zdrave,lijepog izgleda i naravno svježe i to najbolje ubrane istog dana.
Uvjerila sam se da svoju svježinu, bogatstvo svojih okusa i vitamina sačuvaju kada se ih očišćene,oprane i osušene spremi sirove u zamrzivač.Ponekad ih samo malo popržim na maslinovom ulju i ohlađene spremim u zamrzivač.
Želite li ih u svakom trenutku dodati salati ili napraviti fini umak s tjesteninom jednostavno ih prokuhajte u vodi s dodatkom soli i vinskog octa,ocjedite i dobro osušite te posložite u staklenke koje napunite maslinovim uljem.Tako sačuvane šparoge trajati će i do godine dana.
Nema komentara:
Objavi komentar